Jewellery Designer & Goldsmith

Saskia Shutt

Hedendaagse unieke juwelen

Saskia Shutt is een Belgisch-Britse juwelier goudsmid, die verrassende, unieke juwelen maakt, in zilver, goud en platina, zowel voor vrouwen als mannen.

Saskia Shutt

Al de creaties van Saskia, zijn handgemaakt in het atelier in hartje Brussel. Ze zijn vaak gezet met natuurlijke edelstenen en zien er organisch uit, als echte sculpturen. Typisch voor haar werk is de kracht van vloeiende lijnen en gedurfde vormen. Edelstenen en ruige texturen geven Saskia’s hedendaagse collectie juwelen een sterk en verfijnd statement.

Opleiding

Na uitgebreide, internationale studies in België, de UK, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika, begon Saskia in Londen haar carrière als juweelontwerper. Daarna volgden tal van tentoonstellingen in de UK, ze werd lid van The Sussex Guild van ambachtslui. In 2009 haalde ze haar leerkrachtdiploma te Brighton University.

Carièrre

In 2009 kwam ze terug naar Brussel, naar de Dansaert buurt, het bruisend hart van kunst, mode en design. Met haar internationale ervaring nam Saskia actief deel aan het openbloeien van het vernieuwende hedendaagse Belgische ambacht en design.

Naast regelmatige tentoonstellingen in België, de UK en Nederland, geeft Saskia ook les aan de volgende generatie van Belgische juweelontwerpers. Saskia was genomineerd voor de Internationale Arts, Crafts & Design Awards 2014 en 2015. Haar juwelen kwamen ook in de kijker in fashion shoots en op televisie.

Door haar internationale achtergrond, kan Saskia ideeën en bestellingen bespreken in het Nederlands, EngelsFrans en Duits.

Je kan haar rechtstreeks contacteren voor meer informatie.

Gegevens over Saskia’s volgende events en tentoonstellingen.

De meesterstempel van Saskia Shutt is geregistreerd bij de Koninklijke Belgische Munt en The Goldsmiths’ Company, UK.

Fairmined
Fairtrade Gold
certification FOD Saskia Shutt

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.