Juwelier Saskia

Saskia Shutt is een Belgisch-Britse juwelier goudsmid, die verrassende, unieke juwelen maakt, in zilver, goud en platina, zowel voor vrouwen als mannen. Saskia Shutt

Al de creaties van Saskia, met de hand gemaakt in haar atelier in hartje Brussel, vaak gezet met natuurlijke edelstenen, zien er organisch uit, als echte sculpturen. Typisch voor haar werk is de kracht van vloeiende lijnen en gedurfde vormen. Edelstenen en ruige texturen geven Saskia’s hedendaagse collectie juwelen een sterk en verfijnd statement.

Studies

Na uitgebreide, internationale studies in België, de UK, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika, begon Saskia in Londen haar carrière als juweelontwerper. Daarna volgden tal van tentoonstellingen in de UK, en werd ze lid van The Sussex Guild van ambachtslui, en haalde in 2009 haar diploma leraar te Brighton University.

Carrière

In 2009 kwam ze terug naar Brussel, naar de Dansaert buurt, het bruisend hart van kunst, mode en design. certified craftsmanshipMet haar internationale ervaring nam Saskia actief deel aan het openbloeien van vernieuwende hedendaagse Belgische ambacht en design.

Naast regelmatige tentoonstellingen in België, de UK en Nederland, geeft Saskia ook les aan de volgende generatie van Belgische juweelontwerpers. Saskia was genomineerd voor de Internationale Arts, Crafts & Design Awards 2014 en 2015. Haar juwelen kwamen ook in de kijker in fashion shoots en televisie.

Door haar internationale achtergrond, kan Saskia ideeën en bestellingen bespreken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Je kan haar rechtstreeks contacteren voor meer informatie.

Gegevens over Saskia’s volgende events en tentoonstellingen.

De meesterstempel van Saskia Shutt is geregistreerd bij de Koninklijke Belgische Munt en The Goldsmiths’ Company, UK.