Jewellery Designer & Goldsmith

Saskia Shutt

Hedendaagse unieke juwelen

Saskia Shutt is een Belgisch-Britse juwelier goudsmid, die verrassende, unieke juwelen maakt, in zilver, goud en platina, zowel voor vrouwen als mannen.

Saskia Shutt Jewellery Brussel
Fotograaf Nathalie Stroobant

Al de creaties van Saskia, zijn handgemaakt in het atelier in hartje Brussel. Ze zijn vaak gezet met natuurlijke edelstenen en zien er organisch uit, als echte sculpturen. Typisch voor haar werk is de kracht van vloeiende lijnen en gedurfde vormen. Edelstenen en ruige texturen geven Saskia’s hedendaagse collectie juwelen een sterk en verfijnd statement.

Opleiding

Na uitgebreide, internationale studies in België (Sint Lukas kunsthumaniora) , de UK (Duncan of Jordanstone College of Art), Nieuw Zeeland (Manukau Institute of Technology)  en Zuid-Afrika Stellenbosch University), begon Saskia in Londen haar carrière als juweelontwerper. Daarna volgden tal van tentoonstellingen in de UK, ze werd lid van The Sussex Guild van ambachtslui. In 2009 haalde ze haar leerkrachtdiploma te Brighton University.

Carièrre

Opgestart in 1999, is mijn zaak verder uitgegroeid en geëvolueerd op verschillende vlakken. Sommige aspecten blijven echter constant. Ik geniet nog elke dag van het werk aan de werkbank, omringd enkel door mijn gereedschap, mijn handen zwart van het bewerken van edelmetaal. Het is deze intieme sfeer die maakt dat ik mij voel als een alchemist, bijna als een magiër die materialen en emoties samensmelt.

In 2009 kwam ik terug naar Brussel, naar de Dansaert buurt, het bruisend hart van kunst, mode en design. Met haar internationale ervaring nam Saskia actief deel aan het openbloeien van het vernieuwende hedendaagse Belgische ambacht en design.

Naast regelmatige tentoonstellingen in België, de UK en Nederland, geef ik ook les aan de volgende generatie van Belgische juweelontwerpers. Ik werd genomineerd voor de Internationale Arts, Crafts & Design Awards 2014 en 2015. Mijn juwelen kwamen ook in de kijker in fashion shoots en op televisie.

Door mijn internationale achtergrond, kan ik ideeën en bestellingen bespreken in het Nederlands, EngelsFrans en Duits.

Je kan mij rechtstreeks contacteren voor meer informatie.

Gegevens over mijn volgende events en tentoonstellingen.

Mijn meesterstempel is geregistreerd bij de Koninklijke Belgische Munt en The Goldsmiths’ Company, UK.

Fairmined
Ethical Metalsmiths
certification FOD Saskia Shutt

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.

Saskia Shutt Fairmined license
× Hello, how can I help you? Available from 10:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday