Jewellery Designer & Goldsmith

Juwelen op bestelling

Laat een uniek juweel speciaal voor jou maken

Juwelen op bestelling worden met plezier voor jou gemaakt bij Saskia Shutt Designs. 

Spring uit de menigte met een uniek juweelstuk. Laat een heel presoonlijk juweel voor je creëren, dat je met fierheid kunt dragen.

Saskia is gespecialiseerd in juwelen op maat

Als goudsmid maakt Saskia regelmatig juwelen in opdracht voor klanten.  Ze werkt nauw samen met klanten om hun droomstuk te realiseren. Laat jou ontwerp maken in edelmetalen en kleurrijke edelstenen, die Saskia speciaal voor jou uitzoekt. 

Alle juwelen in gold of zilver zijn vervaardigd met Fairmined edelmetalen

J’ai oublié de te contacter dimanche comme promis. Sorry. Susan adore sa bague. Et moi aussi. Merci encore! Rappelle-moi le nom des 2 petites pierres stp. J’ai oublié. Merci et une très bonne soirée,
silver ring
M – Belgium
October 2017
ethical wedding rings
18 kt Fairmined Eco geelgoud. Zijn ring is geborsteld afgewerkt en de hare is willekeurig gezet met verantwoord gedolven Australische natuurlijke cognac diamanten

Duurzameheid

Fair Trade milieuvriendelijk en zelfs ethisch

Bestel jou unieke verloving-, trouw-, en eternity ringen. Ringen kunnen vervaardigd worden uit gerecycled zilver en goud, Fairmined eco Goud of platina. 

De edelmetalen zijn afkomstig van duurzame non-profitorganisaties of edelmetaalbedrijven die handelen in gerecyclede grondstoffen.

De uitbuiting van natuurlijke bronnen, de mijnbouwgemeenschappen en de aantasting van de ecosystemen, zijn problemen die binnen de juweelindustrie worden aangepakt.  Mensen zijn zich bewust van de mensenrechten en milieukwesties die bij de bron van deze industrie spelen. Fairmined eco goud wordt ontgonnen zonder het gebruik van giftige stoffen zoals kwik.

Momenteel, binnen de vele wereldwijde debatten die woeden over wat er moet gebeuren om deze problemen aan te pakken, is er een steeds luidere vraag naar ‘ethisch goud’, dat de ambachtelijke kleinschalige mijnbouwgemeenschappen, gendergelijkheid, eerlijke lonen en rehabilitatie van de omringende lokale fauna en flora steunt.

Een nieuwe generatie sociaal bewuste juweelconsumenten eist een meer ethisch alternatief. Verantwoordelijk gewonnen edelmetalen en edelstenen is een antwoord op deze eisen, en daardoor is Fairmined eco goud iets duurder.

Projecten zoals Moyo Gemstones en Diamonds for Peace en non-profitorganisaties zoals Fairmined groeien mee met de groeiende vraag van consumenten naar eerlijke handel.

ethically made jewellery
certification FOD Saskia Shutt

De leveringstermijn is ongeveer 4 tot 6 weken, aangezien elk stuk volledig met de hand word gemaakt.

Gerecyclede edelmetalen

Ik heb er bewust voor gekozen om geen gerecycled goud of zilver meer te gebruiken. Alleen mijn palladium en platina zijn van gerecyclede oorsprong, omdat er tot nu toe geen andere opties zijn.

De reden voor mijn keuze is als volgt: in het geval van goud draagt recyclage niet bij aan afvalvermindering, omdat edelmetalen (goud in het bijzonder) niet worden verspild, we gooien het niet weg, en het laat ook niet toe om verantwoord mijnbouw te ondersteunen.

Weet dat het recycleren van goud niet betekent dat er minder nieuwe mijnbouwactiviteiten zijn (je kunt meer lezen in het artikel dat ik schreef voor de Source blog), omdat goud gekoppeld is aan de aandelenmarkten en valuta, zal altijd vraag zijn naar nieuw goud. Een andere belangrijke reden om niet te werken in gerecycled goud en zilver is het illegale mijnbouwaspect. Het illegaal gedolven goud wordt samen met het gerecyclede goud vermengd, omdat de definitie van wat gerecycled goud is, veel te breed is en open wordt gelaten voor interpretatie. Een ander artikel geschreven door Christina Malle voor de Source gaat dieper in op de definitie van gerecycled goud.

Dit zijn de reden waarom het recycleren van goud geen groenere of ecologische optie en zelfs geen duurzame optie, want als we ons alleen richten op het recycleren van edelmetalen, waar blijven dan de ongeveer 14 miljoen mensen, wereldwijd, die afhankelijk zijn van ambachtelijke kleinschalige mijnbouw? Moeten we ons niet richten op het helpen van de mijnbouwers en hun gemeenschappen om in betere omstandigheden te leven en te werken, een correct loon te ontvangen en te werken aan een verantwoorde mijnbouw, zonder giftige chemicaliën en in een circulair model? Kijk maar naar Fairmined en hoe zij de ambachtelijke kleinschalige mijnbouwgemeenschappen op precies die manier ondersteunen.

sapphire gold engagement ring
18 kt gerecycled geelgoud en gezet met een verantwoord gedolven saffier uit Madagaskar

Herbewerkingen

Jou oude juwelen omgebouwd door Saskia in haar atelier in Brussel

Jou oude gouden juwelen kunnen ook herbewerkt worden. Dit is ook een vorm van recyclage, maar voor mij is herbewerken niet hetzelfde als recycleren omdat de motivatie voorkomt uit de sentimentele waarde. Het zijn bestaande juwelen die omgetoverd worden tot een nieuw juweel.

Klant kunnen haar atelier, in hartje Brussel. Neem contact op met Saskia voor een afspraak.

Tijdens de consultatie in haar atelier, kan je jou ideeën en wensen met Saskia bespreken. Al het creëren van een eigen uniek juweel voor jou te ontmoedigend is, maar altijd een droom geweest, vrees niet: Saskia zal je stap voor stap begeleiden in het verwezenlijken van deze droom.

Maak een vrijblijvende afspraak met Saskia

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.

Saskia Shutt Fairmined license
× Hello, how can I help you? Available from 10:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday