Jewellery Designer & Goldsmith

Juwelen herbewerken

Tover het oude om tot iets nieuws

Juwelen herbewerken is een eeuwenoude techniek. Edelmetalen, zoals zilver en goud zijn eenvoudig te hersmelten.  In het verleden werd het herbewerken van juwelen uitgevoerd omwille van verschillende redenen. Goud was toen al een duur edelmetaal. Soms waren de juwelen in kwestie gestolen en moesten ze onherkenbaar worden gemaakt voor de voortverkoop.  

Eén van de bekendste herbewerkte juwelen ter wereld, is de Imperial State Crown van het Verenigd Koninkrijk.

Dag Saskia, Ik draag ze met plezier!
gold earrings
Nathalie – België
November 2016

Oude Juwelen

JUWELEN WORDEN HERBEWERKT UIT SENTIMENTELE WAARDE

Tegenwoordig worden juwelen herbewerkt om andere redenen. Ten eerste zijn mensen zich meer bewust geworden van hun bezittingen en wordt het opnieuw gebruiken of herstellen steeds populairder, omdat we al ongeveer 60 jaar in een wegwerp omgeving leven. Daarom zijn we beter op de hoogte van hoe we objecten gebruiken en hoe we ze moeten verzorgen zodat ze langer meegaan. Het belangrijkste bij juwelen is ook de sentimentele waarde. Daarom is het hergebruiken van juwelen een geweldige manier om iets te dragen dat al generaties lang wordt doorgegeven, maar kapot is, niet meer past of niet meer in de smaak valt.

Dus, laat je juwelen herbewerken van oude tot een nieuw.

Wie kan er juwelen laten herbewerken?

Laat jou oude juwelen omtoveren tot een nieuw juweel

Klanten kunnen hun oude, gebroken of ongedragen juwelen, en gouden tanden, in edelmetaal laten herbewerken in het atelier. Hier worden de juwelen gedemonteerd en hersmolten, vervolgens word het edelmetaal opnieuw gevormd tot een nieuw juweel. De klant heeft nu een compleet nieuw juweel. 

Het ontwerp voor het nieuwe juweel tot stand brengen gebeurt volledig in samenspraak met de klant, waardoor waardoor er een uniek stuk gecreëerd wordt, dat tegelijk ook zijn sentimentele waarde behoudt. 

Als je geen juwelen hebt voor het herbewerken, laat Saskia dan een volledig nieuw juweel op maat maken. 

Blader door het hoofdstuk ‘op bestelling’ en bekijk de juwelen die op deze manier zijn vervaardigd. 

Neem contact op met Saskia en bespreek jou ideeën voor de herbewerkingen van jou juwelen.

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.

Saskia Shutt Fairmined license
× Hello, how can I help you? Available from 10:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday