Jewellery Designer & Goldsmith

Brusselaar in de kijker…

Saskia Shutt

Brusselaar in de kijker: Saskia Shutt

Bianca Debaets heeft Saskia Shutt Designs in de kijker gezet op haar blog voor de maand december…

Hierbij het artikel:

“Brusselaar in de kijker: Saskia Shutt, juwelier

Geboren in Brussel als dochter van een Engelse vader en Belgische moeder, ben ik op mijn 19 naar het buitenland getrokken om mijn studies verder te zetten.  Na mijn studies heb ik in Engeland een carrière kunnen uitbouwen als zelfstandige juweelontwerper gedurende 11 jaar, dit omdat de artisanale- en kunstambachten daar enorm gesteund worden. Toch was het na 17 jaar weg uit België tijd om terug te keren, ik wou opnieuw deel uitmaken van de diversiteit die we in Brussel terug vinden.

In mijn branche is Brussel op artistiek vlak de laatste 10 jaar echt opgebloeid en is er in de stad een hele dynamiek ontwikkeld rond alles wat met ‘fashion’ te maken heeft. Brussel bruist van de creativiteit in de mode en design wereld en daar wou ik ook deel van uitmaken! Daarom heb ik mijn juwelen-atelier opnieuw opgestart in het Dansaert Centrum voor creatieve beroepen. Hier vervaardig ik met de hand juwelen in zilver, goud en platina, op maat ontworpen en gemaakt in samenspraak met de klant. Dit kan gaan van het kiezen uit bestaande collectiestukken tot het laten transformeren van oude juwelen tot een volledig nieuw stuk. Mijn atelier is dan ook enkel open op afspraak. Meer info kan je terugvinden op saskiashutt.com

Naast deze persoonlijke aanpak op maat van de klant, ontwerp ik ook mijn eigen collectie die ik een aantal keer per jaar presenteer in een solo tentoonstelling. Of ik werk specifiek rond een thema, zoals bijvoorbeeld een deelname aan de mode evenementen Modo Brussels. In november 2013 heb ik deelgenomen aan een speciale editie “Shopping de Noël” event van Charitic Angels. Waar en wanneer mijn exposities plaatsvinden kan je terugvinden op de website of onder “events” van de fb pagina

Brussel is voor mij niet alleen de stad van de creativiteit in mode en design. Een belangrijk deel van de “great atmosphere” is ook de mogelijkheden die je in Brussel hebt op sociaal vlak. Ik vind het geweldig dat je in Brussel kunt rondlopen en van het ene op het andere moment misschien 3 tot 4 verschillende talen hoort.  Het is een heerlijke smeltkroes van mensen en diversiteit in cultuur, taal, architectuur, eten. Terrasjes doen maakt ook deel uit van het leven inBrussel en is altijd heel gezellig, je weet nooit wie er aan het tafeltje naast jou zit en waarmee je toevallige interessante conversaties kan hebben …. Brussel is een werelddorp!

Er is ook altijd wel wat te beleven in Brussel, in de zomer heb je de festivals, markten, picknicks en tal van andere “outdoor” activiteiten. In de winter heb je concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, etc. En op de koop toe zijn er een heel deel evenementen gewoon gratis!

De beslissing om van Engeland terug te keren naar Brussel was zeker een goed idee, ik heb er in elk geval geen spijt van en voel me na 4 jaar helemaal terug thuis.

Saskia's Blog

Warm Sunday Invite

Warm Sunday: Christmas shopping

Read More →

New year… new venture!

Saskia Shutt Jewellery is proud to announce the launch of her new online shop! At the end of January Saskia ...
Read More →
New website

New website!

In April 2015, I celebrated 16 years in business as a jeweller. I thought I would celebrate this event, by giving ...
Read More →

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.

Saskia Shutt Fairmined license
× Hello, how can I help you? Available from 10:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday