Jewellery Designer & Goldsmith

Verantwoorde Edelstenen

Verantwoorde grondstoffen zijn belangrijk voor mij, omdat de juwelenindustrie een duistere kant heeft. Zij is vervuilend en belast het milieu in de gebieden waar edele metalen en edelstenen worden gewonnen. Zij staat er ook om bekend dat de mijnwerkers en mijnbouwgemeenschappen ondergewaardeerd en onderbetaald worden.

Daarom is transparantie belangrijk voor mij. Ik wil graag dat mijn klanten zien en begrijpen waar mijn grondstoffen vandaan komen, en waarom ik ervoor kies om met deze bedrijven te werken. Inkopen bij kleinschalige artisanale mijnbouw is belangrijk voor mij omdat ik (en jij) daarmee deze mijnbouwgemeenschappen help ondersteunen, niet alleen hun inkomen op peil houden, maar ook eerlijke lonen, scholing en onderwijs mogelijk maken.

Moyo Gemstones

Moyo Gemstones werd oorspronkelijk opgericht door Stuart Pool CEO van Ninteen48 en Monica Stephenson CEO van ANZA, en onlangs is Piat toegetreden als partner.

Moyo Gems is een programma ter ondersteuning van vrouwelijke mijnwerkers in Tanzania. Ik hou van dit project en steun het wanneer ik kan, ik vertel mijn klanten over dit project tijdens consultaties bij het bespreken van hun juweelideeën.

Ocean Diamonds

amethyst silver pendant
Handmade pendant in Fairmined silver and set with a 4.53ct amethyst from Moyo Gems, a women gemstone mining project in Tanzania.
nineteen48
Fairmined gold and Moyo gemstone diamond ring
Handmade ring in Fairmined white gold and set with a Moyo gemstone garnet and a diamond on either side -One diamond from Ocean Diamonds, and the other is the customer's second life diamond

Ontdekt in de oceaan, roept de drager persoonlijke herinneringen aan de zee op.

Verantwoordelijk gewonnen door duikers die minimale sporen achterlaten in het milieu. Diamanten die een ongelooflijke reis van land naar rivier naar zee hebben meegemaakt gedurende miljarden jaren. Gecertificeerde herkomst uit de oceaan, met een locatiekaart. Onze diamantduikers gaan op pad bij rustig weer, een paar keer per maand.

Deze lokale duikers vertrekken overdag met een kleine boot, gaan voor anker op minder dan een kilometer van de kust en duiken in water van 0-12 meter diep. Ze blijven net zo lang op zee als een kustvisser en keren aan het eind van de dag terug naar huis. De uitrusting van de boten wordt gemaakt door mensen uit de plaatselijke gemeenschappen. Sommige teams gebruiken helemaal geen boot en de duikers zwemmen direct vanaf de kust het water in.

Ocean Diamonds

Diamonds For Peace

Responsible jewellery resources. Ethical jewellery practices
From left to right: Céline Rose David (gemologist), Chie Murakami (founder and executive director) Maki Yamagishi (director)

Diamonds for Peace is een non-profitorganisatie die steun biedt aan diamantmijnwerkers in Liberia.

Deze stichting werd in 2014 opgericht door mevrouw Chie Murakami.

Ik had het genoegen om mevrouw Chie Murakami en mevrouw Maki Yamagishi te ontmoeten.

Ik ben ook een supporter van DFP. Je kunt ook betrokken raken door een eenmalige donatie te doen of een maandelijkse bijdrage.

Responsible Diamond Mining Workshop held in December 2022
Basic Training on Rough Diamond Grading and Valuation (participants are discussing the approximate shape and quality of polished diamond out of a rough).

My Newsletter

Subscribe to receive email newsletters about my work, shows, events and offers.

Thank you, please keep an eye open for our confirmation email.

Saskia Shutt Fairmined license
× Hello, how can I help you? Available from 10:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday